Author Topic: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)  (Read 355 times)

Offline black

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
  • BHP: 0
    • View Profile
Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« on: September 21, 2017, 11:14:14 am »
Hello,

why is the exhaust gas regulation not working - EGT regulation is set to 984 deg. Calculation table is showing the right calculation (lambda -0.1 and boost - 7kPa but ECU values do not change. So no effect  :o


Offline Kamuto

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 667
  • BHP: 16
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #1 on: September 21, 2017, 09:55:03 pm »
dont see your boost target :)
Vems installer in Lithuania
valdas.sunokas@gmail.com

Offline black

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
  • BHP: 0
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #2 on: September 22, 2017, 12:56:31 pm »
dont see your boost target :)

I can scroll to the right ( "boost target curve (RPM,GEAR) = 298 kPa - dont you? :) but I show you the curve ;-) thanks




Offline Kamuto

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 667
  • BHP: 16
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #3 on: September 23, 2017, 11:09:21 pm »
ok, maybe find some spot where it's not over 5 degrees... because that vt values, not ecu. it should be working properly and 200% it is working as it should.
Vems installer in Lithuania
valdas.sunokas@gmail.com

Offline fphil

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 387
  • BHP: 6
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #4 on: September 23, 2017, 11:40:39 pm »

(from where does one get this "Boost target 1st gear window" :P??)

Offline Kamuto

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 667
  • BHP: 16
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #5 on: September 24, 2017, 12:22:02 am »

(from where does one get this "Boost target 1st gear window" :P??)
when you are using 3 year old fw you can find even more interesting things
Vems installer in Lithuania
valdas.sunokas@gmail.com

Offline black

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
  • BHP: 0
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #6 on: September 24, 2017, 04:52:16 pm »
I found interesting thinks in every firmware I tested  :P

Offline black

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
  • BHP: 0
    • View Profile
Re: Exhaust Gas Regulation not working? (firmware1.2.30)
« Reply #7 on: September 28, 2017, 10:28:19 am »
After lowering threshold to 960 deg - its clearly working now. Thanks.